25 Mayıs 2014 Pazar

Google üst sıralara çıkmanın yolları

SEO İngilizce, Search Engine Optimization baş harflerinden oluşmaktadır, Türkçe manası ise Arama Motoru Optimizasyonu ’dur.

İnternetin hayatımıza girmesiyle, bilgisayarlar daha çok mana kazanmaya başladı. İnsanların birbirleriyle connect kurması ve hatıranda haberleşmesi sayesinde küreselleşen dünyada her gelişme izleyebilir bir hale geldi. Bunu bilen bir hayli müessese, kuruluş ve firma web dünyasında yerini alarak kullanıcı ve müşterilerine sanal dünyada da hizmet vermeye ve hizmet siyasetini artırarak hitap ettiği kullanıcı sayısını maksimuma çıkartmıştır.



Bir firmanın internet üzerinde web sitesi olması ona;


Dünya üzerinde bulunan her bir insana erişebilme,


Hizmet verdiği sektörde kalitesini artırıp, kullanıcılarına, hitap ettiği insanlara karşı güven verme,


7/24 hizmet verebilme,


Geliştirdiği ürünlerini pazarlama,


Geliştirmiş olduğu yeni ürünleri, kampanyaları, promosyonları halka en hızlı şekilde duyurabilme,


Firma ve kuruluşunun, görevini, vizyonunu ve hakkındaki bilgileri bu internet sitesi üzerinden yayınlayabilme,


En az personelle en hızlı işlem yapabilme,

Gibi avantajlar sağlayacaktır. Firma bunun için ilk olarak bir web sitesi edinir, web tasarım uzmanları, grafik uzmanları ona bu konuda yardımcı olacaktır.

Ancak dünya üzerinde takriben olarak 700.000.000(Yedi yüz milyon) internet sitesi var bunlardan 20.000.000(Yirmi milyon) tanesi de Türkiye’de. Bu rakamlardan da anlaşılmaktadır ki sanki bir internet sitesi karmaşası mevcut ve şuursuz, hiçbir emele hizmet etmeyen internet siteleri, bir çöplüğü andırmaktadır.

SEO danışmanı;

Arama motorlarında, heyetmiş olan firmanın, kuruluşun veya ferdi internet sitelerinin en üst sıralarda bulunmasını ve bu web sitesinin daha fazla insana hizmet etmesini, sitenin popülaritesini artırarak daha fazla tıklanma oranına sahip olmasını sağlayabilecek uzman kişilere verilen isimdir.

Evvela SEO danışmanlığı yapan uzman ekibimiz, sitenizin tahlilini yaparak rakip siteler ve diğer siteler arasında vaziyetini belirlenir. Site içerisinde online olan veyahut önceden giriş yapmış kullanıcı sayısı belirlenerek, bu kullanıcı ve ziyaretçilerin site içerisinde yaptığı işlemler, davranışları saptar. Daha sonra site içerisinde tertip etme yapılabilecek alanlar varsa bunların tertip etmeleri yapılarak site, en iyi vaziyete getirilir.

Diğer mertebe ise SEO danışmanlığının asal ilgilendiği alan olan, arama motorları, bilhassa Google’nin algoritmasına göre hareket ederek meta taglar, anahtar kelimeler ilave ederek, internet sitenizi Google de en üst sıralara yerleştirme işlemi başlamaktadır.

Bir diğer aşama reklam aşamasıdır. Google sıralamada, tıklama sayısına, sitenin içerisinde bulunanların özgünlüğüne, sitenin içerisinde yapılan işlem sayısına, online kullanıcı ve diğer sitelerden backlink sayısına bakarak yapmaktadır. Bu yüzden SEO danışmanlığımız backlink yaparak, ihtiyaç duyulan yerlere reklam vererek, sosyal paylaşım sitelerinde etkin davranarak ve doğru hamleler yaparak sitenize popülarite kazandırıyor.

SEO danışmanlığı ile ilgili deneyimli ekibimiz, bu ve buna daha bir hayli işlem ilave ederek sitenizin potansiyelini artırıp, sitenin hedefini ve emelini en iyi şekilde, en fazla kişiye eriştirmeyi muvaffak olacaktır.

SEO danışmanlığı büyük bir fedakârlık, dürüstlük ve doğruluk isteyen bir iştir, uzman olmayan kişiler tarafından yapılan SEO danışmanlığı sizlere kâr ve kazançtan çok zarar, firmanız hesabına ve kendi isminize itibar kaybı olarak geri dönecektir.

Çünkü kimi vaatlerle belirli bir müddet içerisinde arama motorlarında 1. Sırada bulunmak adına, konu ile ilgili gerekli bilgi birikimine sahip olmayan kişiler, site adına yasadışı yollardan ve bot programlar kullanılarak sitelerin popülaritesini artırmakta ve siteler birkaç gün içerisinde 1. Sırada bulunmaktadır, lakin Google tarafından düzenli periyodlarla gerçekleştirilen kontrol neticeninde bu siteler saptamakta ve kara listeye alınmaktadır.

Unutmamalı ki SEO danışmanlığı profesyonellik isteyen bir iştir. Kurum olarak çalışmayan ve eski çalışmalarını, referanslarını öğrenmediğiniz kişilerin SEO danışmanlığı müracaat etmeyiniz.

Sizde, sitenizin en iyi şekilde değerlenmesi, analizinin yapılması, müşteri potansiyelinin nasıl artırabileceğinizi öğrenmek için bizi ziyaret edebilirsiniz.

Bize web sitemiz yoluyla ve telefonla erişebilirsiniz.

www.uzmanmedya.net

TEL: +90 312 284 30 33

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder