24 Mayıs 2014 Cumartesi

SEO danışmanlığı hizmetinin içerikleri

Son günlerin moda terimi Seo Danışmanlığı kimileri tarafından internetin en yararlı araçlarından biri olarak görülmektedir. Seo kısaca, arama motorlarında belirli anahtar kelimelerde üst sıralara çıkabilmek için yapılır. Sitelerin natürel yollarla erişemeyecekleri popülerliğe yapay katıkılar ile eriştirilmesini sağlar.

Fazla takipçi ve ziyaretçi, yüksek satışlar için başarılı bir web tasarımının yanı sıra arama motorlarında üst sıralarda bulunmak son derece ehemmiyetlidir. Hemen hemen hepimiz arama motorlarında, anahtar kelimeyi yazdıktan sonra üst sıralarda yer alan birkaç sayfayı dolaşmaktayız. Geri kalan sitelere bakmak için vakit ve ayırmamız natürel olarak zordur.

Bu netice, Seo Danışmanlığının yıldızını parlatmış ve internet siteleri için bu danışmanlığı olmazsa olmaz yapmıştır. Bir internet sitesinden beklenen doğru, emin, kolay erişilebilir bilgi vermesi ve insanlığa faydalı olma emeli ile heyetmiş olmasıdır. Elbette ki, internet sitesinden beklenenler bununla hudutlu değildir. İnternet sitesinin aktüel olması, ziyaretçilerde merak uyandırma ve tekrar tekrar ziyareti sağlaması, özgün olması, iyi referanslara sahip olması da son derece ehemmiyetlidir. Siteye olasıysa kısa aralıklar ile yeni muhtevalar ilave etmelidir.


Google gibi arama motorlarının mantığı da internet sitesinden beklenen bu kriterler ile paraleldir. Bu özellikleri taşıyan siteler belli bir müddet sonra arama motorunda üst sıralarda yer alacaktır. Seo bir süreçtir, ancak uzun vadede verim alınabilir, çünkü kısa vadede size büyük başarılar vaad eden danışmanlar size gerçek bilgi vermez.


Seo Danışmanlığından yalnızca arama motorlarında alt sıralarda yer alan siteler değil, üst sıralarda yer alan firma ve siteler de faydalanmalıdır. Zira, dorukta uzun süre kalabilmek daha zor bir iştir ve salt surette profesyonel bir danışmanlık hizmetini gerektirir.

Ülkemizde Seo Danışmanlığı kavramı görece daha yenidir dolayısı ile Avrupa ve Amerika’da bu sektöre yapılan yatırım ve ayrılan bütçelerle karşılaştırılırsa oldukça düşüktür zira son zamanlarda bu sektöre duyulan ihtiyacın artması ile zaman içinde bu sektöre ayrılan bütçelerin de artacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Seo Danışmanlığının sunduğu hizmetleri şu şekilde sıralamak yanlış olmayacaktır:

*Sitenin muhteva ve yapısının incelenmesi

*Anahtar kelime araması

*SEO eğitimi

*İnternet sitedeki eksik istikametlerin tespiti ve telafisi için teklifler yapılması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder