23 Mayıs 2014 Cuma

İşinizi internette büyütmenin sırları

Yeni iş kolları ile insanlar yeni yeni bildik olduğumuz meslekler edinmiş ve birkaç yıl öncesine kadar mananını bilmediğimiz kavramlar bugün hayatımızın vazgeçilmez birer parçası olmuştur.

Nitekim yakın vakte kadar Seo Danışmanlığı kelimesine bildik olan pek az kişi varken, son zamanlarda bu işi meslek haline getirmiş uzmanlar ortaya çıkmış, bu işten para kazanan firmalar doğmuştur. Seo Danışmanlığ, en kolay hali ile, hepimizin bildiği ve baş ucu kılavuzumuz olan arama motorlarında üst sıralarda bulunma tekniğinin idaresidir. Arama motorları günümüzüm en kolay, en erişebilir ve en kapsamı geniş bilgi bankalarıdır. Bu arama motorları siteleri bir kalite yapısına göre tahlil eder ve belli bir sıraya koyar. Çünkü hepimiz internette aradığımız şeyi bulmak için, anahtar kelimeler girmekte ve açılan sayfalarda ekseriyetle üst sıralarda yer alan belirli siteleri kullanmaktayız.

Firmalar için son derece ehemmiyetli olan bu süreci yönetmede eksik kalabilirler dolayısı ile profesyonel Seo Danışmanları ile çalışmaları hemen hemen bir zorunluluktur. Kendi firmalarında bir danışman çalıştırabilecekleri gibi bu işi yapan firmalar ile de çalışabilirler. Firmaların en çok merak ettiği, bu danışmanlık sürecinde sitelerinin ne kadar müddette üst sıralarda bulunacağıdır. Bunun için net bir müddet vermemekle beraber, 15 gün ila 6 ay arasında sürebildiği lakin çoğunlukla 2 veyahut 3 ay gibi bir müddet de tesirlerin görülmeye başladığını söylemek yanlış olmayacaktır. Çünkü bu süreç, sabır isteyen bir süreçtir, hiçbir arama motoru size müddet ve netice için bir garanti vermez, dolayısı ile gerçekçi bir Seo Danışmanı da bunun farkında olan ve firmayı buna göre yönlendiren danışmandır.

Başarılı bir Seo Danışmanlığı sürecine giden yol özgün bir internet sitesinden geçer, çünkü Google gibi arama motorları özgün olmayan bir siteyi önem vermez. Arama motorları daha çok, kolay ve basit bir mantıkla hızlı bir şekilde istenilene erişebilmeyi, her yaş grubuna hitap etmeyi, doğru ve eksiksiz bilgi vermeyi önem verir. Aktüel, muhtevası özgün, referansları iyi olan internet siteler, arama motorlarında üst sıralarda bulunuyor. Aktüellik bir internet sitesi için ehemmiyetli bir kavramdır zira insanlar daimi aynı olan bir siteye tekrar tekrar girip bakmazlar lakin sürekli dinamik halde bulunan, yenilikler olan siteleri merak eder ve tekrar ziyaret ederler. Bu da sadık bir ziyaretçi grubunun oluşması demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder